U trendu

Telekom u martu demonstrira snagu, 5G u drugoj polovini 2022.

BEOGRAD – U prva četiri meseca 2022. godine Telekom Srbija će demonstrirati svoj veliki finansijski kapacitet, i tek će se videti u javnosti snaga Telekoma Srbije, izjavio je danas generalni direktor te kompanije Vladimir Lučić.

On je, u izjavi za TV Prvu, odbio da otkrije detalje, ali je potvrdio da je za tu demonstraciju finansijskog kapaciteta mart ključni mesec.

Lučić je rekao da broj korisnika Telekoma Srbije raste iz meseca u mesec, a da se još veći rast očekuje od sledećeg meseca kada na kanale te kompanije pređu prenosi Engleske Premijer lige.

Telekom Srbije aktivnosti od 5G mreže u Srbiji očekuje u drugoj polovini 2022. godine, poručio je on.

Dodao je da je u tri poslednje godine Telekom Srbija dosta investirao u 4G mrežu, te da je 85 odsto Srbije pokriveno kvalitetno.

Istakao je da je preko 1.000 baznih stanica postavljeno samo 2021. godine, i dodao da je i za 5G značajno da se optikom došlo do njih.

Ocenio je da će Telekomu Srbija za dobar start u 5G pomoći strateški ugovori sa Vodafonom, koji je najbrže rastuća 5G mreža u svetu i Evropskom investicionom bankom, koja je odlučila da sa Telekomom investira u 5G.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar