U trendu

Telenor: Ključ u ruke za prelazak na novi model fiskalizacije

Kompanija Telenor će u cilju pružanja podrške novom modelu fiskalizacije i edukacije tržišta pružiti korisnicima „ključ u ruke“ – sveobuhvatno rešenje koje uključuje e-Kasu, adekvatan softver, pomoć i podršku u instalaciji opreme, kao i pomoć u prikupljanju kompletne dokumentacije potrebne za fiskalizaciju i prijavu u Poreskoj upravi, najavljeno je danas.

„Podržavamo proces digitalizacije privrede i želimo da pomognemo svim poslovnim korisnicima da što jednostavnije predju na novi model fiskalizacije. Zato smo im omogućili da ceo proces završe na jednom mestu, od pripreme dokumentacije do kupovine novog uredjaja, instalacije i detaljnog uputstva za korišćenje. Bićemo im na raspolaganju 24 sata dnevno“,  rekao je direktor marketinga i prodaje za poslovne korisnike u Telenoru Ivan Stojanović.

Novi model fiskalizacije podrazumeva korišćenje elektronskog fiskalnog uredjaja (e-Kase), putem kojeg će obveznik fiskalizacije u trenutku prometa na malo, izdavati fiskalni račun sa QR kodom, a informacije o svakoj transakciji će se prosledjivati Poreskoj upravi u realnom vremenu.

„Iako je rok prelaska na novi model kasa 30. april naredne godine, zbog nestašice čipova na globalnom nivou i dugačkih rokova isporuke, neophodno je da se svi zainteresovani korisnici što pre prijave putem sajta www.telenor.rs, kako bi na vreme obezbedili uređdjaj i prešli na novi model fiskalizacije u zakonskom roku“, navodi se u saopšenju Telenora.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar