U trendu

Telenor najbolja mreža na testu kvaliteta

Telenor mreža osvojila je peti put zaredom „Best in Test“ priznanje na uporednom merenju kvaliteta mreža, koje je sprovela medjunarodna kompanija UMLAUT, a drugo u 2021. godini, saopšteno je danas iz kompanije.

Telenor mreža osvojila je 941 od maksimalnih 1.000 bodova na petom testu kvaliteta mobilnih mreža u Srbiji, najopsežnijem do sada po broju uzetih uzoraka.

Izvršni direktor tehnike u Telenoru Saša Leković rekao je da se trend dvocifrenog rasta mobilnog saobraćaja u Telenor mreži nastavio i tokom 2021. godine.

„Nama u Telenoru to donosi posebnu odgovornost za kontinuirani, ubrzani razvoj mreže, zasnovan na potrebama korisnika i najnovijim tehnologijama. Ponosni smo na peto ‘Best in Test’ priznanje kao potvrdu kvaliteta i rezultat kontinuiranog ulaganja u mrežnu infrastrukturu“, naveo je Leković.

Osim najbolje ukupne ocene, uporedno istraživanje mobilnih mreža pokazalo je da Telenor mreža ima i najveću pokrivenost mobilnim internetom i najmanje kašnjenje u prenosu podataka, a rezultati merenja zasnovani su na 62,3 miliona uzoraka uzetih od 43,2 hiljade korisnika.

Testiranjem koje je trajalo od marta do septembra 2021, obuhvaćeno je 97,8 odsto naseljene teritorije Srbije na ukupnoj površini od 42.682 kvadratnih kilometara.

„Telenor mreža ostvarila je ne samo najbolji rezultat medju svim operatorima, već i najviši broj bodova od 2019. godine, kada je UMLAUT počeo merenje u Srbiji. To potvrdjuje kontinuirani rast kvaliteta mreže, onako kako je percipiraju korisnici“, izjavio je generalni direktor telekomunikacija u UMLAUT-u Hakan Ekman.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.