U trendu

Telenor: Otvoren put da postanemo novi kablovski operator u Srbiji

Kompanija Telenor Srbija danas je saopštila da je dobila zvanično odobrenje za ulazak na tržište distribucije TV sadržaja i fiksnog širokopojasnog interneta.

Komisija za zaštitu konkurencije je uslovno odobrila ugovor Telenora sa Telekomom Srbija o iznajmljivanju optičke infrastrukture, što Telenoru omogućuje ulazak na tržište distribucije medijskih sadržaja i fiksnog širokopojasnog interneta.

Po tumačenju Telenora, to znači dalji razvoj konkurentnosti u tom segmentu tržišta.

„Drago nam je što je Komisija za zaštitu konkurencije donela pozitivnu odluku i sada ćemo se fokusirati na kreiranje inovativne i atraktivne ponude koju ćemo lansirati do kraja godine. Želimo da se i u ovom segmentu izdvojimo kvalitetom, kao što smo i u mobilnim uslugama. Srpsko tržište je spremno za novog kablovskog operatora“, rekao je generalni direktor Telenora u Srbiji Majk Mišel.

Kako je saopšteno, Telenor ulazi na tržište distribucije medijskih sadržaja samostalno, poštujući pravila fer tržišne utakmice sa ostalim ponudjačima sadržaja, uključujući SBB i Telekom.

„Kao jedan od najvećih stranih investitora u Srbiji od 2006. godine, Telenor Srbija planira da uloži gotovo 300 miliona evra u narednih pet godina, što je potvrda dugoročne posvećenosti kompanije razvoju srpskog tržišta telekomunikacija“, navodi se u saopštenju.

Najavljeno je da će tokom razvoja ove oblasti poslovanja Telenor zaposliti nove kadrove i primeniti najbolja iskustva i prakse iz PPF grupe u čijem je sastavu, „kako bi korisnicima doneo unapredjeno iskustvo u oblastima brzine i kvaliteta usluge, izbora kanala, lakoće korišćenja i kvaliteta podrške korisnicima“.

Trenutno su u toku pripreme i finalni pregovori Telenora sa kreatorima medijskog sadržaja.

„Telenor još uvek nije dobio prava i dozvolu za distribuciju sadržaja koje proizvodi ili čijim pravima raspolaže Junajted (United) grupa, kao što su N1, Nova S, Sport klub i drugi, ukupno 22 kanala. Žao nam je što je junajted grupa donela takvu odluku, i ostajemo otvoreni za dalje pregovore o distribuciji kanala, uvereni da će prepoznati značaj te saradnje za sve – gradjane Srbije, kompanije koje posluju u istom segmentu i društvo u celini“, rekao je Mišel.

Telenor je podsetio da 15 godina posluje u Srbiji gde je investirao više od dve milijarde evra. Od 2018. godine Telenor Srbija je deo medjunarodne PPF grupe.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.