U trendu

Telenor:Junajted grupa nastavlja sa nesnovanim tužbama

BEOGRAD – Junajted grupa nastavlja da zloupotrebljava sopstvene medije i države institucije kako bi izvršila pritisak na pravna i regulatorna tela sa jasnim i očiglednim ciljem da zadrži dominantan položaj i spreči ulazak nove, slobodne konkurencije na tržište distribucije medijskih sadržaja u Srbiji, saopštio je danas Telenor.

„Najnovija krivična prijava usmerena je na prejudiciranje odluke Komisije za zaštitu konkurencije, jer ugovori još nisu pravosnažni, niti će stupiti na snagu dok Komisija ne donese odluku“, naveo je Telenor.

Takođe, Telenor poručuje da medijsku kampanju i sve „legalne i ilegalne korake“ treba posmatrati u kontekstu činjenice da je Junajted grupa dominantni pružalac usluga na tržištu distribucije medijskih sadržaja sa udelom od 45,5 odsto i da prava na sadržaje u svom vlasništvu neosnovano odbija da dodeli bilo kom drugom operatoru ili konkurentu.

„Nažalost, ovakvim pristupom Junajted grupe uskraćeni su jedino korisnici u Srbiji. Potpuno neosnovana prijava i s tim povezana današnja izjava za javnost predstavlja još jedno očito kršenje zakona od strane Junajted grupe i naša kompanija je primorana da u skladu sa tim adekvatno reaguje“, navedeno je u saopštenju Telenora.

Junajted grupa je prethodno objavila da su kompanije SBB i Junajted media podnele krivičnu prijavu protiv Telekoma Srbija a.d. Beograd i Telenora d.o.o. Beograd i odgovornih lica u tim kompanijama, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zaključenje restriktivnog sporazuma iz člana 229 stav 1 Krivičnog zakonika.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.