U trendu

„Tikveš“ vinogradi tradicionalno orezani na Sv.Trifuna

LEPOVO – U čast Sv. Trifuna zaštitnika lozara i vinogradara, danas su tradicionalno orezani vinogradi vinarije „Tikveš“ na lokalitetu Lepovo, u Severnoj Makedoniji, kako bi rod bio kvalitetan a vinska godina plodna.

Orezivanje vinove loze, prema običajima, obavio je generalni direktor vinarije „Tikveš“ Radoš Vukićević i makedonski ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Trajan Dimkovski.

Kao i svake godine, u orezivanju su učestvovali premijer, predstavnici diplomatskog kora, političkog kora, poslovni partneri i saradnici vinarije „Tikveš“, navodi se u saopštenju kompanije.

„Ovaj praznik simbolično označava početak novog ciklusa proizvodnje grožđa, a mi očekujemo da će ova godina biti odlična za vrhunska vina“, rekao je generalni direktor vinarije „Tikveš“, Radoš Vukićević, čestitajući praznik lozarima i vinarima. Dodao je da su aktivnosti vinarije usmerene na globalne klimatske promene, kao što je smanjenje emisije gasova sa efektom staklene bašte i da u tom cilju rade na projektu koji će „Tikveš“ učiniti prvom „zelenom“ vinarijom u ovom delu Evrope koja radi u skladu sa principima zaštite životne sredine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.