U trendu

Tokom ''putničke groznice'' zabeleženo 1,5 milijardi putovanja u Kini

Četrdesetodnevna “putnička groznica“, povodom Nove kineske godine zvanično je završena sa više od 1,5 milijardi putovanja železnicom, drumskim, vodnim i vazdušnim putem, objavila je danas Kineska medijska grupa (CMG).

Sezona putovanja, poznata i kao „čunjun“, počela je 7. januara a završena je 15. februara, a veliki broj putovanja omogućilo je  olakšanje kovid mera.

U utorak je železnička stanica Peking Fengtai, najveće putničko železnički čvorište u Aziji, još uvek vrvila od putnika koji su vukli i nosili prtljag dok su izlazili iz vozova. Nestrpljivi putnici, tokom 40 dana praznika, punili su železničke stanice, aerodrome, restorane, turističke atrakcije i smeštajne kapacitete, pokrenuvši zapanjujući oporavak potrošnje.

Prema onlajn turističkoj platformi TravelGo, turističke destinacije poput Sišuangbana, Sanije i Sijamena na jugu zemlje i planine Čangbai u severoistočnoj provinciji Đilin bile su među najpopularnijim mestima tokom odmora.

Podaci taksi kompanije Didi pokazuju da je, od 7. januara do 14. februara, broj poziva toliko porastaoi da je dostigao 90 odsto broja zabeleženog u 2019.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar