U trendu

Tončev: Investiranje u jug zemlje zadržava mlade u Srbiji

SURDULICA – Ministar bez portfelja zadužen za razvoj nedovoljno razvijenih opština Novica Tončev
izjavio je danas da podržava privatni sektor koji ulaže u privredni razvoj Surdulice.
„Nove investicije u fabriku Vlasinka su odlična vest i direktno utiču na razvoj privrednih potencijala, otvaranje novih radnih mesta i ostajanje mladih u Srbiji“, izjavio je Tončev, prilikom javnog predstavljanja novih investicija Koka-Kole u fabriku vode „Vlasinka“.
Dodao je da resorno ministarstvo konstantno traži načine za unapređenje razvoja nerazvijenih opština sa juga zemlje i zahvalio velikim partnerima iz privatnog sektora koji pomažu u tome.
„Sprovođenje aktuelnog projekata „Vlasina, čista ljubav“, koji pruža mogućnost za širenje lokalnih ugostitelja i turizma, otvaranje novih radnih mesta i generalno podizanje životnog standarda u vlasinskom kraju je dokaz da radimo i na svim granama privrede“, rekao je on.
Hrana, voda i čist vazduh, kazao je Tončev, su aduti ovog kraja, a preduzetnici će, ukoliko prepoznaju potencijal i investiraju u male opštine, imati odlične rezultate u privredi i ekonomiji.
Pozvao je i ostale kompanije da investiraju u opštine na jugu Srbije.
Generalni direktor Koka-Kola HBC Srbije Svetoslav Atanasov, naveo je da njegova firma ulaže u Vlasinski okrug investirajući poslednjih godina 15,5 miliona evra u razvoj lokalne zajednice i privrede, kao i zaštitu životne sredine.
Predsednica opštine Surdulica Aleksandra Popović je izrazila zadovoljstvo što su opštinu Surdulica podržali predstavnici Vlade Srbije i Koka-Kola tim i učestvovala u realizaciji projekta „Vlasina, čista ljubav“ koji unapređuje turizam i ugostiteljstvo.

Istakla je da je u godini pandemije, ovakva vrsta ulaganja neophodna za male privrednike i skretanje pažnje na turističke potencijale Vlasine i Vlasinskog jezera.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.