U trendu

TOS predstavila ponudu Srbije na sajmu turizma u Banja Luci

BEOGRAD – Turistička organizacija Srbije (TOS) danas je sa otvaranja Drugog Međunarodnog sajma turizma „Banja Luka 2022“ uputila poziv turistima da posete i dožive Srbiju, saopštila je TOS.

Otvarajući Sajam, direktorka TOS-a Marija Labović izjavila je da ovakva okupljanja bude optimizam da se turizam vraća u tokove u kojima je bio pre pandemije.

Istakla je da je tržište Bosne i Hercegovine izuzetno važno za Srbiju i da su turisti iz te zemlje tradicionalno među najbrojnijim inostranim gostima kod nas.

„Želimo da iskoristimo priliku da vas pozovemo da dođete i u skladu sa našim novim sloganom, doživite Srbiju, ponesete uspomene i odaberete destinaciju na koju ćete se ponovo vratiti“, poručila je Labovićeva, prenosi TOS.

Pored učesnika iz Srbije, među izlagačima su predstavnici Hrvatske, Crne Gore, Turske, Slovenije i Bosne i Hercegovine.

Otvaranju Međunarodnog Sajma turizma prisustvovali su ministarka trgovine i turizma u Vladi Republike Srpske Suzana Gašić, ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BIH Staša Košarac i pomoćnik pokrajinskog sekretara za privredu i turizam Vojvodine Milan Jarić, a dobrodošlicu okupljenima je poželeo gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković.

Drugi Međunarodni sajam turizma „Banja Luka 2022“ traje do nedelje 10. aprila, navodi TOS.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.