U trendu

Treći Samit žena lidera: Vazna međusobna zenska podrska

FRUŠKA GORA – Treći Samit žena lidera regiona otvoren je danas na Fruškoj Gori, uz prisustvo više od 200 žena iz celog regiona i oko 50 vrhunskih predavača, sa temom „Future is Now“.

Cilj samita je međusobno osnaživanje žena i razmena znanja i iskustava sa predavačima iz različitih oblasti.

Samit je svečano otvorila pomoćnica ministra trgovine, turizma i telekomunikacija Jelena Milenković Orlić i istakla da je pitanje unapređenja položaja žena važno pitanje i da danas ne postoji ekskluzivno samo jedna institucija koja tim pitanjem treba da se bavi, kao i da je ono vezano za sve institucije, sve politike i sve mere.

„Samit je dobra prilika da se žene koje dolaze iz različitih oblasti kontinuirano druže i razmenjuju znanja iz različitih oblasti, što je ključno za unapređenje rodne ravnopravnosti u našem društvu. Jako je važno raditi na kontinuiranoj edukaciji naših žena i omogućiti im pristup informacijama, tehnološki ih opremiti i upoznati sa svim kreditnim linijama za pokretanje svog posla. Pristup obrazovanju, kontinuirana edukacija i informisanje su u toj situaciji od ključnog značaja“, istakla je Orlićeva.

Ona je rekla da može da potvrdi da je država spremna da razvija ruralni turizam za žene, ali i za mlade koji su spremni da ekonomski ojačaju svoju porodicu, ali i cele regione i državu, saopštili su organizatori.

Prema rečima Danijele Golić, osnivača Samita žena lidera, ovogodišnji događaj je prilika da se žene u biznisu upoznaju sa najnovijim trendovima u poslovanju, pronađu inspiraciju za svoje nove poduhvate i na tom putu međusobno povežu, jer nam sadašnjost pruža prilike koje ne treba propustiti.

„Mi žene lideri imamo pravo, a i obavezu da uklonimo naše unutrašnje barijere, jer onog momenta kada uspemo da ih uklonimo, naši rezultati će biti takvi da ruše sve spoljašnje barijere. Samit žena lidera će sve naše buduće aktivnosti usmeriti na to da osnažimo naša uverenja – da umemo, da možemo i da zaslužujemo više“, istakla je Golićeva.

Prisutnima se obratila i poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković koja je istakla da je žena ženi najvažnija.

„Svaka žena koja ima privilegiju da utiče i svoje znanje podeli sa drugim ženama, treba da učini sve što može da bar jednu ženu iz svog okruženja pokrene na akciju i pomogne joj na putu osnaživanja i savladavanju životnih prepreka. Ova podrška u odsudnom trenutku je ključna! Samit žena lidera je idealno mesto za povezivanje ovakvih žena koje imaju da ponude nešto jedna drugoj“, zaključila je Jankovićeva.

Među specijalnim gostima biće i član Kuće slavnih, jedan od naših najboljih odbojkaša – Vladimir Grbić koji će učestvovati na panelu sa džentlmenima.

Među brojnim atraktivnim temama biće: inovativne metode finansiranja poput „Biznis anđela“ i načinu na koji mogu da finansiraju kompanije koje vode žene…

„Verujem da je naša uloga da prepoznamo i investiramo u one ideje, poslovanja i žene koje počinju ili su u fazi rasta i razvoja i damo priliku novoj generaciji mladih liderki“, istakla je Danijela Golić koja veruje da će i treći Samit biti predvodnik u inovacijama i doneti nove prilike za jačanje poslovnih žena Srbije i regiona.

U okviru organizacije „Samit žena lidera“ pokrenuta je i „Akademija Samita žena lidera“ kroz koju je prošlo više od 300 polaznica, Biznis mentor program koji se odvija već drugu godinu za redom kao i brojne edukacije i networking sesije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar