U trendu

Turisti u Herceg Novom i do 20h bez vode

Herceg Novi sredinom juna beleži za dva odsto više prijavljenih gostiju nego lane u isto vreme, pa u gradu trenutno boravi 5.999 turista, javili su iz lokalne Turističke organizacije.

Svi oni koji ostaju do 20. juna moraće da se naviknu na 20-časovni prekid u snadbevanju vodom, a restrikcije traju od 1. juna zbog ugradnje turbina na Hidroelektrani Plat.

Ipak, goste više neće buditi građevinske mašine, jer počinje zabrana izvođenja građevinskih radova u prvoj zoni, koja traje do 15. septembra, a u drugoj i trećoj zoni radovi će biti zabranjeni od 1. jula do 31. avgusta.

Kako prenosi radio Jadran, ovih dana je vidljivo vraćanje šetališta i obale u prvobitno stanje, nakon što je prekinuta gradnja kanalizacionog kolektora, pa se očekuje da sve, kako su se i obavezali proizvođači Ćeltikćoglua, da će sve srediti do 25. juna, prenose crnogorski mediji.

Sanacija šetališta započela je od tvrđave Forte Mare do Meljina, a ujedno se obnavljaju i oni delovi javne rasvete koji su oštećeni, a lokalna javna preduzeća Vodovod, Čistoća i Stambeno komunalno još imaju dosta posla da uklone nedostatke na plažama koje nisu zakupljene na saobraćajnicama i javnim površinama.

 

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.