U trendu

Turistička organizacije Srbije učestvuje međunarodnom sajmu turizma ITB u Berlin

BEOGRAD – Turistička organizacija Srbije (TOS) učestvovaće od 7. do 9. marta na jednom od najvećih međunarodnih poslovnih sajmova u turizmu (ITB) u Berlinu, gde će se predstaviti sa novim brendom „Srbija. Doživi!“.

Podaci na osnovu statistike iz 2022. godine pokazuju da je broj noćenja nemačkih turista u Srbiji je dostigao 242.481 što je premašilo broj noćenja iz rekordne 2019. godine, što nemačke turiste svrstava na četvrto mesto, posle Rusije, Turske i BiH, navodi se u saopštenju TOS-a.

Kako navode, to pokazuje da su nemački turisti prepoznali kvalitet Srbije kao turističke destinacije.

„Sajam u Berlinu je prilika da se Srbija predstavi na tržištu Nemačke, a brend ‘Srbija. Doživi!’ nosi nešto lično, spontano, dinamično, ali i pokazuje stabilnost, pouzdanost i tradiciju Srbije kao destinaciju“, navodi se u saopštenju.

Na sajmu će se predstaviti više od hiljadu izlagača iz celog sveta, koji više od 50 godina prati trendove i postavljaju standarde u ugostiteljstvu.

Sajam će trajati tri dana, a kompanije će dobiti priliku da ostvare kontakte, razmene iskustva, postignu dogovore i informišu se o trendovima u turizmu.

Kako iz organizacije navode, očekuju veliki broj sastanaka sa predstavnicima međunarodnih turističkih privreda i medijima, na kojima će moći da razmene iskustva i definišu mogućnosti unapređenja saradnje.

Na štandu TOS-a predstaviće se lokalne organizacije više gradova u Srbiji, hoteli, kampirališta, kao i turističke agencije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.