U trendu

Turistička ponuda Beograda na Međunarodnom sajmu turizma u Štutgartu

BEOGRAD – Turistička organizacija Beograda ovogodišnju promociju glavnog grada u inostranstvu počinje sutra kada uz Turističku organizaciju Srbije nastupa na Međunarodnom sajmu turizma CNT u Štutgartu, saopštila je Turistička organizacija Beograda (TOB) i navela da je reč o veoma važnom sajmu, sa 2.100 izlagača iz čitavog sveta.
Navodeći kakvim turističkim potencijalima Beograd raspolaže iz TOB ističu da glavni grad Srbije ima više od 20 velikih parkova, 40 muzeja, 1.500 manifestacija i 3.000 kafića i restorana, a istovremeno je i zeleni grad, jer ima pola miliona stabala, više biciklističkih staza.
Takođe je i jedna od evropskih prestonica koja se najbrže oporavila od problema koje je korona stvorila turističkim radnicima, a godina korone je iskorišćena da se rekonstruiše čuvena boemska četvrt Skadarlija, urede mnoge ulice i trgovi u starom jezgru grada, ali i da se otvori potpuno nova ambijentalna celinu oko Savskog trga.
Ističu da je najmoderniji deo grada sada Beograd na vodi koji je uz stare rekonstruisane zgrade i spaktakularno šetalište i šoping centar, novo stecište Beograđana i turista na kojem se redovno ogranizuju manifestacije.
Kosmopolitska atmosfera Beograda naročito privlači nemačke turiste koji su u prvih 10 meseci 2022. godine bili na trećem mestu po broju dolazaka kada je zabeleženo 102 odsto više dolazaka nemačkih turista, 52.402, kao i 99 odsto više noćenja, 110.514 koje su ostvarili gosti iz Nemačke.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.