U trendu

Turk: U poslu važna strategija, fokus, ali i empatija

BEOGRAD – U poslu kao i u šahu, važna je strategija – da znaš koje ćeš poteze ti povući, a koje tvoja konkurencija, izjavio je Dejan Turk, generalni direktor kompanije Vip mobile i A1 Slovenija, koji je kao prvi stranac u Srbiji proglašen za menadžera godine, što mu je, kako je istakao, velika čast.

„Tu je i fokus, koji pomaže da se opredeliš za nekoliko stvari i uradiš ih dobro, a ne da radiš od svega po malo i na kraju ne uradiš ništa. Ključno je da okupiš pravi tim, ljude koji su u mnogo čemu bolji od tebe i da poput dirigenta orekstriraš njihovu saradnju“, kaže Turk za „Blic Biznis“.

Još jedna stvar o kojoj se u menadžmentu veoma retko priča je, kaže, empatija, zahvaljujući kojoj se može svet videti kroz oči drugih ljudi, kako korisnika tako i zaposlenih.

„Najzad, kao lider u današnje digitalno doba, moraš da budeš sposoban da ličnim primerom kreiraš model očekivanog ponašanja, da živiš i svakog dana promovišeš vrednosti za koje se zalažeš“, dodao je Turk.

Sa investiranih više od milijardu evra, Vip je i dalje najveća grinfild investicija u Srbiji, a interes Telekom Austria grupe je da nastavi da ulaže, rekao je Turk i dodaje da će jedna od najznačajnijih prilika biti 5G mreža.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.