U trendu

Tviter će sledeće nedelje pozvati Ilona Maska da svedoči

SAN FRANCISKO – Tviter se sprema da pozove Ilona Maska da svedoči 26. i 27. septembra oko ugovora o preuzimanju vrednog 44 milijarde dolara, navodi se u sudskom dokumentu o ovom slučaju.

Vesti o Maskovoj izjavi dolaze nakon što je suosnivač Tvitera i bivši izvršni direktor Džek Dorsi danas odgovarao na pitanja advokata kompanije i Maskovog pravnog tima, javlja CNN.

Ranije ovog meseca, sudija je presudio da bi milijarder mogao da dopuni tvrdnje slučaja na osnovu otkrića uzbunjivača Zatkova koji je bivši šef bezbednosti Tvitera, koji optužuje kompaniju za ozbiljne bezbednosne propuste koji dovode njene klijente u opasnost.

Tviter je naveo da Zatkove tvrdnje pokreću „lažni narativ“ kompanije i da su Maskove tvrdnje „zaista netačne, pravno nedovoljne i komercijalno irelevantne“.

Sudija je odbio zahtev Ilona Maska da se odloži suđenje protiv Tvitera nakon otkrića uzbunjivača, a Maskovi advokati proširuju svoj slučaj protiv Tvitera.

Podsećamo, Mask je pokušao da raskine sporazum o kupovini, navodeći da ga je Tviter obmanuo u vezi veličine korisničke baze, kao i broja botova i spam naloga.

Tviter je takve Maskove optužbe odbacio i tužio ga sudu u Delaveru.

Mask je nakon toga pokrenuo kontratužbu.

Dve strane počeće petodnevno suđenje 17. oktobra, a sudija će tada doneti odluku da li Mask mora da kupi kompaniju ili ne.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Пошаљи коментар