U trendu

U Ankari predstavljeni turistički potencijali Srbije

ANKARA – Predstavnici Turističke organizacije Beograda i Srbije danas su u Ankari predsatvili turističke potencijale Srbije i Beograda predstavnicima turističke privrede regije Anadolija.

Turističko tržište centralne Turske otvoreno je pokretanjem direktnih letova između Ankare i Beograda krajem prošle godine, a direktor Turističke organizacije Beograda Miodrag Popović izrazio je uverenje da će se povećati broj turista iz regije Anadolije zainteresovanih da posete našu zemlju i prestonicu.

„Sa ponosom i velikim zadovoljstvom predstavljamo turističku ponudu Beograda i Srbije u ovoj sezoni verujući da će turisti iz Anadolije, sa Ankarom u centru, reagovati pozitivno na Beograd kao što su to godinama unazad činili turski gosti iz Istanbula“, rekao je Popović.

Naglasio je da su dva naroda međusobno dovoljno slični, a opet dovoljno različiti što čini da Srbija bude interesantni kao destinacija za goste iz ovog dela Turske.

Takođe, dodao je da su u toku sve pripreme za period kada će se između Srbije i Turske putovati bez pasoša, odnosno samo uz ličnu kartu i istakao i da je pokrenuta i inicijativa za uspostavljanje direktnih letova i iz Izmira.

Ambasador Srbije u Ankari Zoran Marković pozdravio je goste i istakao značaj leta koji postoji između Ankare i Beograda i posebno se zahvalio turskoj strani na pomoći i saradnji u njegovom uspostavljanju zbog činjenice da je to bio uspešan potez ne samo za jačanje turističkih veza već i političkih i ekonomskih.

Direktorka Turističke organizacije Srbije Marija Labović predstavila je ponudu Srbije sa posebnim akcentom na kratke gradske odmore u Beogradu i Novom sadu i istakla udeo turskih gostiju u ukupnom turističkom prometu u Srbiji gde tursko tržište zauzima drugo mesto.

Nakon predstavljanja mogućnosti za dolazak i boravak turskih turista u našoj zemlji mnogobrojnim agencijama iz Turske, usledili su poslovni sastanci turskih i srpskih privrednika, a zatim i proglašenje zvaničnog promotera Beograda u Turskoj.

Jedno od najpoznatijih TV lica u Turskoj i šire, čuvena voditeljka, modna dizajnerka i preduzetnica srpskog porekla, Ivana Sert ovom prilikom je proglašena zvaničnom promoterkom Beograda u Turskoj. Priznanje je uručio Miodrag Popović, direktor TOB.

„Imam veliku sreću da živim između dve zemlje. Iako mi je Turska dom, Srbija mi je u srcu!“, izjavila je Ivana Sert i pozvala sve građane Turske da što pre posete našu zemlju.

Izrazila je uverenje da će Beograd sa njegovim kulturnim i zabavnim sadržajima, za svakoga ko ga bar jednom poseti, postati glavna destinacija.

Događaj koji je privukao veliku pažnju medija i turističkih poslenika dve zemlje su organizovale Turističke organizacije Beograda i Srbije uz podršku Ambasade Srbije u Ankari i Privredne komore Srbije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar