U trendu

U Bakuu predstavljena turisticka ponuda Srbije i Beograda

BAKU – Na međunarodnoj konferenciji Uzakrota travel samit u Bakuu brojnim turističkim agencijama, turoperatorima i predstavnicima turističke privrede Azerbejdžana i Turske predstavljene su mogućnosti za putovanja i boravak u Srbiji, saopštila je Turistička organizacija Beograda (TOB).

Na konferenciji je bilo reči o novim trendovima u turizmu na globalnom planu, preferencama turista posle pandemije, predikcijama u turističkim kretanjima u Evropi kao i destinacijama u fokusu u narednom periodu.
Turistička organizacija Beograda je učestvovala na panelu koji se bavio novim načinima privlačenja turista i promocije destinacija i predstavila Beograd i Srbiju kao potencijalnu destinaciju za turiste iz Azerbejdžana.
Autentični sadržaji, različite aktivnosti tokom boravka, kultura, hrana i činjenica da je Beograd grad koji ne spava privukli su veliku pažnju agencija koje su u potrazi za novim destinacijama koje će ponuditi turistima u narednom periodu.
Jelena Stanković iz TOB-a je rekla da je poput Bakua i Beograd veliko iznenađenje turistima koji ga prvi put posećuju.

“ Imajući u vidu sličnosti otomanskog nasleđa pa i naših mentaliteta i načina života, uvereni smo da će Beograd biti popularno otkriće, a takođe i polazna tačka za otkrivanje Balkana koji se u ovom delu sveta smatra egzotičnom destinacijom“, istakla je ona.
Iz TOB-a navode da turisti iz Azerbejdžana važe za platežnije goste koji vole da putuju te da je u planu organizacija studijskog putovanja za najveće turoperatore iz Azerbejdžana tokom koga će oni imati priliku da se detaljnije upoznaju sa ponudom naše zemlje.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar