U trendu

U Beogradu počeo medjunarodni poslovni kurs za podsticanje preduzetništva (VIDEO)

Medjunarodni poslovni kurs „LEADER Projekat Srbija 2018“ na kom će se kroz obuku i umrežavanje mladih podsticati razvoj preduzetništva u Srbiji, počeo je danas u Beogradu i trajaće do 18. maja.

Edukativni program za 40 polaznika po treći put organizuju Kanadsko-srpsko poslovno udruženje CANSEE, u saradnji sa Privrednom komorom Srbije (PKS) i kanadskom poslovnom školom Ričard Ajvi Univerziteta Zapadni Ontario.

Izvršna direktorka CANSEE Mirjana Dončić-Beaton je polaznicima rekla da organizatori kursa podržavaju sve preduzetnike i sve one koji to žele da postanu, i pozvala ih da iskoriste svoje vreme sa petoro instruktora iz Kanade.

„Predavači na ovom kursu su pravi lideri u svojim oblastima, a pored preduzetničkih znanji i prakse uputiće vas i u liderske veštine“, naglasila je Mirjana Dončić-Beaton.

Rekla je i da će pobednici na ovom konkursu predstaviti svoja rešenja u Bosni i Hercegovini i Makedoniji.

Ambasadorka Kanade u Srbiji, Makedoniji i Crnoj Gori Kati Čaba je rekla da polaznici kursa moći da usavršavaju znanja neophodna za poslovanjem, a putem studija slučaja i rada na realnim problemima će se pripremiti za suočavanje sa svim okolnostima na koje mogu da naidju u savremenoj poslovnoj okolini.

Zamenik generalnog menadžera PKS Mihailo Vesović je istakao da je uspeh bio i sam prolazak kroz proces prijava za poslovni kurs.

„Svi vi ste samim tim što ste izabrani za polaznike ove obuke pobednici. Pored obrazovanja, koje je uopšteno najvažnije za uspeh u poslovnom svetu, umrežavanje preduzetnika je najbrži način za obavljanje posla, ne samo u Srbiji“, rekao je Vesović.

Kanadski LEADER Projekat je medjunarodni edukativni program koji škola Ričard Ajvi Unverziteta Zapadni Ontario već 27 godina organizuje kroz radionice u stilu MBA programa za razvijanje poslovnih veština mladih ljudi.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.