U trendu

U Budvi od 29. aprila pocinju karnevalske svecanosti

BUDVA – U Budvi od 29. aprila do 2. maja održaće se Međunarodni turistički karneval „Nek živi ljubav“, a centralni događaj budvanske svečanosti biće karnevalska povorka u kojoj će prošetati 1.000 učesnika iz 18 zemalja regiona i Evrope.

Kako je saopštila Turistička organizacija opštine Budva, početak svečanosti obeležiće Abrum, događaj koji se tradicionalno povezuje sa budvanskim karnevalom, prilikom kojeg će Feštađuni i njihovi prijatelji pozvati budvanske familije, starograđane, ugostitelje i brojne goste da se pridruže karnevalu.

Velika karnevalska povorka sa više od 1.000 učesnika iz 18 zemalja regiona i Evrope, predvođena Gradskom muzikom Budve prošetaće u subotu, 30. aprila, a nakon predstavljanja karnevalskih grupa uslediće velika samba žurka do jutarnjih časova.

Kako se navodi, Dečiji karneval će se održati u nedelju, 1. maja, a polazna tačka biće centralni gradski vrtić, dok će za dečiji performans biti zadužena Maja Amadeus
Baš kao i odrasli, mališani će tog dana imati priliku da ispričaju svoje priče i predstave vrtiće, škole ili jednostavno, svoju veselu družinu.

Istog dana, na centralnoj bini glavnog gradskog trga, održaće se veliki prvomajski koncert, a za sjajnu atmosferu pobrinuće se Refugee Jesus & Apostles, The Grupa, Tap 011 i Indira Forza ex Colonia.

Poslednjeg dana prvomajskih svečanosti na trgu će nastupati Gradski hor Kulturnog centra“Nikola Đurković“ iz Kotora, nakon kojeg će veliki prolećni koncert održati Gradska muzika Budve.

Unutar Starog grada – na pjaceti kod kuće Čekrdekovića, platou ispred “Jadranske straže” i Trgu palmi tokom svih noći održavaće se karnevalske i Đ žurke sa novim, modernim zvukom, na kojima će gostovati Đ Nikola Vemić, MC Smoke Mardeljano, Stefan Anđušić, Stellarcompanion, Kristijan Molnar b2b After Affair, Jack Lupino, Savana, Izi Bejb i mnogi drugi sjajni izvođači.

Iz Turističke organizacije opštine Budva ističu da se lepi događaji, koji Budvu izdvajaju već decenijama u odnosu na druge turističke destinacije, vraćaju na velika vrata.

„Nedostajalo nam je druženje i neposredan odnos sa publikom, ali i muzika, ples i kreativnost. Očekujemo da će Budva tokom uskršnjih i prvomajskih praznika i ove godine biti centar dešavanja i da će inspirisati mnoge da upravo na ovoj rivijeri provedu dane odmora“, stoji u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.