U trendu

U Futogu održana tradicionalna Kupusijada

NOVI SAD – U Futogu je po 23. put održana tradicionalna „Kupusijada“, a ovu čuvenu etno-manifestaciju na kojoj je u centru pažnje ovdašnji brend futoški kupus, otvorio je gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić, saopšteno je iz uprave Grada Novog Sada.

„Uvek nam je drago da dođemo na futošku Kupusijadu, jer je to naš ponos, brend Futoga, Novog Sada i države Srbije. Trebalo je mnogo truda, borbe, znanja i ulaganja da se ona stavi na mapu novosadskih manifestacija i da traje 23 godine“, istakao je Đurić.

Dodao je da Kupusijada privlači sve veći broj izlagača i posetilaca i da će Grad Novi Sad nastaviti da podržava ovu manifestaciju i poljoprivrednike koji se bave organskom proizvodnjom i zdravom hranom.

Ova tradicionalna manifestacija predstavlja privredne potencijale Futoga, lokalne običaje i turističku ponudu naselja, a potencira proizvodnju zdrave hrane u zdravoj životnoj sredini.

Akcenat gastronomskog dela manifestacije je na pripremanju jela od futoškog kupusa, uz bogat kulturno-zabavni i edukativni program.

Organizatori Kupusijade su MZ Futog, KC „Mladost“ Futog, Udruženje „Futoški kupus“, Poljoprivredna škola sa Domom učenika i osnovne škole iz Futoga, a pokrovitelj je Grad Novi Sad.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.