U trendu

U kanalizacionu mrežu četiri milijarde evra za pet godina

MIONICA – Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović prisustvovao je danas početku izgradnje 19 kilometara kanalizacione mreže i postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Mionici i Banji Vrujci.

„Krećemo sa projektom ‘Čista Srbija’ i u narednih pet godina uložićemo četiri milijarde evra“, rekao je ministar.

U narednih mesec dana, dodao je, počeće radovi u još 16 lokalnih samouprava.

Momirović je istakao da je Mionica najbrže pripremila projektnu dokumentaciju, zbog čega najveći projekat izgradnje i rekonstrukcije komunalne infrastrukture kreće u ovoj opštini.

Predsednik opštine Boban Janković je naveo da se ove godine u Mionici radi više nego u prethodnih 100 godina.

„Više od 19 kilometara kanalizacije čiju gradnju počinjemo danas, gradnja dva prečistača otpadnih voda, koja počinje uskoro, predstavljaju krunski dokaz da će Mionica biti uspešna lokalna samouprava“, rekao je Janković.

U okviru projekta „Čista Srbija“ u Mionici će biti izgrađeno više od 10.500 metara kanalizacione mreže i jedno postrojenje za preradu otpadnih voda, dok će u Banji Vrujci uz jedno postrojenje za preradu otpadnih voda biti izgrađeno i gotovo 8.500 metara kanalizacione mreže.

Investiciju koja obuhvata 22 naselja finansira Ministarstvo sa 1,2 milijarde dinara, a gradi je kineska kompanija Ćina Road and Bridge Corporation (CRBC).

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar