U trendu

U KG pocetkom jula konkurs za obuku testera za softver

KRAGUJEVAC – Univerzitet u Kragujevcu će početkom jula otvoriti konkurs za kratki program obuke testera za softver na koji će moći da apliciraju mladi koji su završili srednju školu, aktivni i diplomirani studenti kragujevačkih fakulteta i mladi do 30 godina, objavljeno je na oficijelnom gradskom sajtu.

Obuka se sprovodi u okviru projekta „Kvalitetnim radom do kvalitetnog softvera“ za koji je Kragujevac od Ministarstva omladine i sporta dobio 2,8 miliona dinara, a realizovaće se sa Univerzitetom u Kragujevcu uz podršku Regionalne privredne komore Šumadijskog i Pomoravskog upravnog okruga, IKT Klastera centralne Srbije i eKG InfoData Kragujevac.

Pomoćnik gradonačelnika za omladinu i saradnju sa Univerzitetom Stefan Jovanović je na današnjoj konferenciji za novinare objasnio da je reč o obuci koja će mladima omogućiti da steknu znanja i pomoći im da se zaposle.

Istakao je da je velika potražnja za profilom tester softvera, a prema rečima rektora Univerziteta u Kragujevcu Nenada Filipovića procena je da na tržištu centralne Srbije i Kragujevca nedostaje više od 300 softer testera, dok u celoj Srbiji više od 2.000.

“ Testiranje softvera je disciplina koja zahteva osnovno znanje i usko stručne stvari, a ovde se radi o intenzivnom tromesečnom kursu usklađenom sa potrebama tržišta,“ objasnio je on.

Istakao je da veliki broj kompanija koje dolaze u Srbiju traže ove profile kojih nema na programima fakulteta i zato je obuku neophodno sprovesti na ovaj način.

Link za prijave biće objavljen na sajtu Univerziteta u Kragujevcu, zvaničnom sajtu grada Kragujevca i Kancelarije za mlade.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar