U trendu

U Kladovu umesto deponije niče prostor za rekreaciju

KLADOVO – U selu Rtkovo kod Kladova uklonjena je deponija i na tom prostoru uskoro će biti završeni radovi na pravljenju zelenog prostora za rekreaciju.

Ministarstvo zaštite životne sredine je na javnom konkursu dodelilo opštini Kladovo četiri miliona dinara za projekat zaštite zemljišta, objavilo je ministarstvo.

„Iz tih sredstava je sanirana deponija u selu Rtkovo i na tom mestu ćemo uskoro imati zelenu površinu, na kojoj će biti posađeno oko 80 stabala i žbunasto rastinje. Kladovo je od ministarstva dobilo i sredstva za uklanjanje divljih deponija, a do sada smo, zajedničkim snagama očistili 26 smetlišta u ovoj opštini“, rekao je državni sekretar u Ministarstvu zaštite životne sredine Aleksandar Dujanović, koji je obišao opštinu Kladovo.

Ministarstvo je, kaže, u ovoj godini sprovelo niz zelenih projekata, a budući da je ostvaren dobar rezultat, nastaviće se sa podrškom i u 2022. godini.
„Ministarka Irena Vujović je insistirala i da se što pre krene u realizaciju kapitalnih projekata, poput izgradnje osam regionalnih reciklažnih centara ka kojima će gravitirati 50 lokalnih samouprava, kao i izgradnje prečistača otpadnih voda u 26 lokalnih samouprava sa pratećom kanalizacionom mrežom. Kada završimo sve započete projekte, unapredićemo stanje životne sredine u našoj zemlji“, rekao je Dujanović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.