U trendu

U Kosovskoj Mitrovici skinut znak sa ekspoziture Komercijalne banke, govori se o zatvaranju

Sa zgrade u kojoj je u severnom delu Kosovske Mitrovice godinama ekspozitura „NLB Komercijalne banke“ na Kosovu, danas popodne je uklonjen njen znak.

Kossev.info večeras piše da je znak s ćiriličnim natpisom „Komercijalna banka“ bio dugačak nekoliko metara.

Po nezvaničnim saznanjima tog portala, „NLB Komercijalna banka“ obustaviće 31. januara rad na Kosovu.

Mediji su krajem decembra pisali da su navodno zaposleni filijale te banke u Kosovskoj Mitrovici dobili obaveštenje svoje centrale u Beogradu da je Izvršni odbor banke doneo odluku o zatvaranju filijale i svih devet ekspozitura te banke na Kosovu.

Usledili su izveštaji da je više korisnika banke na Kosovu dobilo elektronskom poštom obaveštenje o navodnom zatvaranju ekspozitura 31. januara.

Korisnici iz Zvečana i Kosovske Mitrovice su dobili obaveštenje da će biti prebačeni u ekspozituru u Raški. Identično obaveštenje stiglo je korisnicima iz Kosovske Mitrovice i Gračanice – pisao je krajem decembra Radio Kontakt Plus.

Kossev piše da na sajtu te banke nema informacija o zatvaranju ekspozitura na Kosovu, ali navodi da je beogradski list „Politika“ o tome pisao uoči Nove godine, pozivajući se na potvrdu Narodne banke Srbije.

Datum navodnog obustavljanja rada te banke na Kosovu poklapa se sa najavljenim početkom primene Uredbe Centralne banke Kosova kojom se određuje da je evro jedina dozvoljena valuta na Kosovu, ukazuje Kossev.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar