U trendu

U Leskovcu uskoro moderni prečistač otpadnih voda

LESKOVAC – Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović potpisala je danas sa gradonačelnikom Leskovca Goranom Cvetanovićem aneks ugovora, na osnovu koga će ministarstvo gradu dodeliti još 42,44 miliona dinara za puštanje u rad prve faze Centralnog postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Bogojevcu, što je preduslov za puštanje u rad druge faze postrojenja.
Kako je saopšteno iz resornog ministarstva Vujović je rekla da se na ovom velikom projektu godinama radi, ali su radovi bili obustavljeni.
„Ovim ugovorom smo rešili problem i stvorili uslove za rad prečistača u narednom periodu, koji će pokriti potrebe 86.000 stanovnika Leskovca i okoline“, rekla je ministarka.
Dodala je da voda u prečistač stiže preko gradskog kolektora, koji je država finansirala sa skoro pola milijarde dinara i za koji je danas izdata upotrebna dozvola.
Vujović je navela da se iz donacije Kraljevine Holandije finansira i proširenje kanalizacione mreže, kojom će biti obuhvaćeno 16 mesta koja gravitiraju ka Leskovcu, sa oko 20.000 stanovnika.
Naglasila je da pored podrške izgradnji modernog sistema za prečišćavanje otpadnih voda, ministarstvo u Leskovcu sa skoro 20 miliona dinara sufinansira i drugu fazu rekonstrukcije kotlarnice Crvena zvezda, kao i pošumljavanje devastiranog dela park šume Hisar i dela kod reke Veternice.
Gradonačelnik Goran Cvetanović je naveo da Leskovac intenzivno radi na uklanjanju divljih deponija, a ministarka je poručila da će gradovi i opštine u tom poslu moći da računaju i na podršku ministarstva.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar