U trendu

U martu rekonstrukcija najlošijeg puta u opštini Pećinci

PEĆINCI – Kompletna rekonstrukcija najlošije deonice puta u pećinačkoj opštini Šimanovci – Deč – Preka kaldrma – Ašanja – Spomenik predviđena je za početak marta, najavila je opština Pećinci.

Predsednik opštine Pećinci Siniša Đokić je saopštio da ga je v.d. direktora Puteva Srbije Zoran Drobnjak obavestio da je u toku izrada predmera i predračuna, kako bi radovi na terenu mogli da počnu već u martu, čim to vremenski uslovi dozvole.

Reč je o deonici koja je devastirana transportom peska iz Ašanje, sa eksploatacije peska preduzeća Ašanja pesak za potrebe izgradnje auto-puteva.

Đokić je naveo da su obavezu kompletne rekonstrukcije ovog puta na sebe još 2019. godine preuzeli Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i Putevi Srbije.

„U međuvremenu, početak radova na rekonstrukciji puta Ašanja – Spomenik je više puta odlagan, a nakon brojnih urgencija koje je pećinačka lokalna samouprava uputila resornom ministarstvu i Putevima Srbije, sada imamo obećanje gospodina Drobnjaka da će radovi početi već početkom marta ove godine“, navoe je Đokić.

Opštinsko rukovodstvo je iskoristilo priliku da Drobnjaka informiše i o tome da se transportom peska iz Ašanje, ovoga puta za potrebe izgradnje Fruškogorskog koridora, trenutno ozbiljno narušava stanje deonice regionalnog puta Ašanja – Obrež – Ogar – Donji Tovarnik – Subotište, kao i lokalnog puta Subotište – Brestač.

Kako je rekao, dobili su uveravanja da će i ta deonica puta biti rekonstruisana u potpunosti.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar