U trendu

U restoranima popust, humanitarna vecera za decu u Svratistu

BEOGRAD – U okviru manifestacije Belgrejd restorant šou (Belgrade restaurant show) gosti će u više od 50 beogradskih restorana od 29. septembra do 2. oktobra moći određene menije dobiti sa popustom od 30 odsto pa naviše, a prvog dana biće organizovana humanitarna večera sa koje će prihod biti dat Svratištu za decu, rečeno je na konferenciji za novinare u Turističkoj organizaciji Srbije.

Glavni urednik magazina Vino&Fino Igor Luković je naveo da su sva mesta za humanitarnu večeru rasprodata za samo 48 sati i da će biti prikupljeno 10.000 evra.

„U restorane idu ljudi koji imaju novca, odnosno to mogu sebi da priušte i naša ideja pri osmišljavanju ove večere je bila da oni pomognu i deci kojoj je pomoć potrebna“, rekao je on.

Zahvaljujući na pomoći Mina Medić iz Centra za integraciju mladih koji rukovodi Svratištem za decu, rekla je da će im novac od večere pomoći u pokrivanju finansijskih potreba, ali i da im ovaj gest puno znači u smislu da deca kojoj pomažu i njihovi problemi budu vidljiviji široj publici.

Večera će biti organizovana u hotelu Skver najn, hranu će spremati pet velikih šefova kuhinja iz Srbije a jedan od njih, šef restorana Skver u ovom hotelu Dusan Todić je istakao da ovakva večera u Beogradu dugo nije bila viđena i da bi takva manifestacija trebalo da se održava svake godine.

Kada je reč o popustima u restoranima, Igor Luković je objasnio da je cilj akcije da se gosti ponovo vrate u restorane, da jedu i uzivaju u dobrom društvu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.