U trendu

U Šapcu otvorena ulica koja povezuje industrijsku zonu i Luku

 U Šapcu je danas otvorena ulica koja povezuje gradsku industrijsku zonu sa Lukom i u čiju je izgradnju iz budžeta grada uloženo 100 miliona dinara.

Saobraćajnicu u Istočnoj radnoj zoni otvorio je gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović navodeći da Lučka ulica dovodi čitavu industrijsku zonu do Luke i omogućava svim privrednicima nesmetan rečni, ali i železnički transport.

Gradonačelnik Šapca podsetio je da je u taj grad od početka godine došlo 14 novih kompanija i da se najveći broj njih interesovao za mogućnost jeftinijeg transporta.

„To je u ovom trenutku moguće zato što imamo Luku i modernu saobraćajnicu, zato što se ostvaruje politika grada Šapca da svako može da zaradi više novca“, naveo je gradonačelnik a preneo njegov kabinet.

Zelenović je dodao da su svi planski dokumenti grada podredjeni razvoju.

„Razvoj ne može da se desi ako nemate kompanije sa jedne strane i ljude koji u tim kompanijama rade. Naša ideja je da svako zaradi više. Da zarade više kompanije, ali i zaposleni u njima. To je ono što je naš krajnji cilj. Istovremeno sa ovom saobraćajnicom i operaterstvom u Luci mi postajemo interesantni kompanijama koje dolaze u naš grad“, naveo je Zelenović.

On je najavio da će „Obojena metalurgija“, kao poslednja u nizu kompanija stare „Zorke“, dobiti novog vlasnika a samim tim kako je naveo, i novi razvoj.

„Dobio sam informaciju da će se tu graditi bar jedna nova fabrika“, dodao je Zelenović.

Agencija za upravljanje lukama dodelila je licencu lučkog operatera u Šapcu kompaniji „Eliksir Zorka“ čiji je zamenik direktora Milan Stošić naveo da će to preduzeće Lučkom ulicom otpremati 30.000 tona gotovog proizvoda.

„Imamo potrebe i za internim manipulacijama, za sirovinama, proizvodima koje mi na neki drugi način eksploatišemo i kalkulišemo sa njima. Naša interna mehanizacija, što transportna, što industrijska ovom saobraćajnicom dobija skraćenje manipulacija, manji utrošak goriva. Moram da pomenem i da mnogo znači signalizacija, koja do sada nije postojala a jako je bitna“, naveo je Stošić.

U saopštenju se dodaje da će od 1. juna u Šapcu biti nastavljeni radovi na obnovi još 40 gradskih ulica kao i da je više od 120 miliona dinara opredeljeno za rekonstrukciju putne mreže na području grada, a da će ukupno ove godine za putnu infrastrukturu grad izdvojiti 10 miliona evra.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.