U trendu

U Sofiji predstavljena turistička ponuda Srbije

BEOGRAD – Turistička organizacija Srbije je, u saradnji sa Ambasadom Srbije u Sofiji, Ministarstvom turizma Bugarske i Turističkom organizacijom Beograda, održala prezentaciju „Doživi Srbiju“ i biznis forum, te predstavila turističku ponudu naše zemlje, posebno istakavši kulturne manifestacije i događaje, saopštilo je danas Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Prezentaciju su otvorili ambasador Srbije u Sofiji Željko Jović i zamenica ministra turizma Bugarske Irena Georgijeva.

Jović je istakao da su Srbija i Bugarska susedne zemlje, povezane velikom tradicijom i kulturom, koje odlikuje odlična bilateralna saradnja i pozvao turističke predstavnike obe zemlje da iskoriste sve dostupne resurse kako bi unapredili turističku delatnost.

Događaju je prisustvovala i predstavnica Turističke organizacije Srbije Zorica Jovanov, kao i brojni predstavnici regionalnih i lokalnih turističkih organizacija i turoperateri iz Srbije i Bugarske.

Darija Butigan, marketing menadžer Turističke organizacije Srbije i Saša Stevanović, rukovodilac sektora za razvoj turizma Turističke organizacije Beograda, predstavili su, putem video prezentacije, najznačajnije segmente turističke ponude i potencijale Srbije.

Predstavnici turističkih privrednih subjekata dve zemlje održali su pojedinačne sastanke i razmenili informacije od uzajamnog interesa, a u cilju ostvarivanja eventualne buduće poslovne saradnje.

Struktura kompanija je prevashodno bila iz domena hotelijerstva, ugostiteljstva i mineralnih banja, navodi se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar