U trendu

U Užicu za energetsku efikasnost 18 miliona dinara

UŽICE – Užice je objavilo javni poziv za sufinansiranje mera energetske efikasnosti na porodičnim kućama u četvrtoj zoni i stambenim zgradama na teritoriji grada, a za tu namenu ukuno će biti izdvojeno 18 miliona dinara, objavljeno je na gradskom sajtu.

Gradska većnica za zaštitu životne sredine i turizam u Užicu Nada Jovičić je navela da je Užice za ovu namenu od Ministarstva rudarstva i energetike dobilo devet miliona dinara, toliko je izdvojilo i iz svog budžeta, tako da ukupna sredstva za subvencionisanje mera energetske efikasnosti iznose 18 miliona dinara.
“Za nabavku i ugradnju materija za termičku izolaciju spoljnih zidova porodičnih kuća planirano je 2,4 miliona dinara, za ugradnju stolarije za vlasnike porodičnih kuća u četvrtoj zoni 3,1 milion, za vlasnike stanova u gradu devet miliona, a za kotlove na gas 3,5 miliona dinara“, navela je ona.
Dodala je da se ovaj konkurs razlikuje od prethodnog gradskog, jer sada građani moraju da izaberu izvođača radova koji se nalazi na listi izabranih užičkih firmi, objavljenoj na sajtu grada Užica.

Poziv je otvoren do 6. septembra, a planirano je da se radovi na objektima završe do 15. novembra ove godine.

Četvrta zona stanovanja podrazumeva sva sela na teritoriji Užica i deo opštine Sevojno.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.