U Vlasotincu uskoro novi pogoni za autoindustriju

BEOGRAD – Dve kompanije iz oblasti autoindustrije, nemački Gruner i slovenački Elrad, zaintereosvane su za izgradnju novih pogona u industrijskoj zoni u Vlasotincu.

U industrijskoj zoni već posluje desetak domaćih i stranih kompanija među kojima su i leskovačka ciglana Mladost i italijanski tekstilci Gruppo Fiorentino, kaže rukovodilac Odeljenja za urbanizam i privredu Opštine Vlasotince Marinko Đordević.

„Sada opština širi radnu zonu između ostalog i jer postoji interesovanje investitora za proširenje proizvodnje. Neki od njih su iskazali nameru da grade nove pogone, kao na primer dve kompanije iz automobilske industrije koje već posluju ovde, nemački Gruner i slovenački Elrad“, kaže Đorđević za eKapiju.

U toj opštini od četvrtka je na javnom uvidu Nacrt plana detaljne regulacije za radnu zonu Stajkovce i Gložane, kaže Đordević i dodaje da je u pitanju 60 hektara koji će biti opremljeni za investitore u nastavku postojeće industrijske zone na ulazu u grad.

Takođe, dodaje da je opština u plansku dokumentaciju radne zone Stajkovce i Gložane uvrstila i planove zainteresovanih investitora, te da će, kada se završi usvajanje plana moći da izda građevinske dozvole za gradnju novih objekata.

Đorđević kaže da su nameru za proširenje poslovanja pokazali i lokalni poljoprivrednici.

Opština planira ulaganja u izgradnju kanalizacije i prečišćavanje otpadnih voda, proširenje kapaciteta upravljanja otpadom, ali i u turističku infrastrukturu.

„Naredne godine u planu je izgradnja kanalizacije za prigradska naselja i veća sela u ravničarskom delu opstine, a trenutno se radi projektna dokumentacija za gradnju postrojenja za preradu otpadnih voda, a u planu je i projektna dokumentacija za gradnju manjih kolektora za kanalizacione vode“, navodi Đordević.
Opština ima u planu i uređenje priobalja reke Vlasine, pa je tako sledeće godine u planu uredenje plaže na veštackom jezeru sa izgradnjom javnih toaleta i ostalih pratećih sadržaja, za šta je projekat već urađen.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.