U trendu

U Vojvodini za mere zapošljavanja 47,5 miliona din u 2022.

NOVI SAD – Pokrajinska vlada saopštila je danas da je u okviru mera za zapošljavanje za 2022. u Vojvodini obezbeđeno 47, 5 miliona dinara namenjenih za subvencije nezaposlenih lica, kao i poslodavcima za zapošljavanje nezaposlenih lica, javne radove i stručnu praksu.

Pokrajinska vlada donela je Pokrajinski akcioni plan zapošljavanja u AP Vojvodini za 2022. godinu, kojim se definišu ciljevi i prioriteti politike zapošljavanja i utvrđuju mere koje će biti realizovane, kako bi se omogućilo održivo povećanje zaposlenosti u Pokrajini.

„Za realizaciju mera zapošljavanja u 2022. godini obezbeđeno je 47,5 miliona dinara, i to za subvencije nezaposlenim licima za samozapošljavanje, subvencije poslodavcima za zapošljavanje nezaposlenih lica, javne radove i stručnu praksu“, navedeno je u saopštenju.

U ovom planskom dokumentu se navodi da su prioriteti politike zapošljavanja, u ovoj godini, podrška otvaranju novih radnih mesta i smanjenje stope nezaposlenosti, veće ulaganje u ljudske resurse poboljšanjem obrazovanja i obuka, kao i maksimalno korišćenje Edukativnog centra.

Cilj Pokrajinskog plana je da se uskladi ponuda i potražnja na tržištu rada, kao i promovisanje socijalne inkluzije i jednakih mogućnosti na tržištu rada.

Pri izradi ovog plana zapošljavanja uzeti su u obzir strateški pravci i ciljevi Strategije zapošljavanja u Srbiji za period od 2021. do 2026. godine, kao i ciljevi, prioriteti i planirane aktivnosti usvojenih nacionalnih strategija i razvojnih dokumenata.

Na današnjoj sednici izdvojeno je I 24,2 miliona dinara za finansiranje energetske sanacije objekta sportske hale u Gajdobri, navedeno je u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar