U trendu

U Vranjskoj Banji najsavremeniji centar u ovom delu Evrope

BEOGRAD – Kompleks hotela u Vranjskoj Banji biće građen u četiri faze od kojih posleđnja treba da bude gotova 2026. godine i imaće sadržaje i nivo usluge kakvi ne postoje u ovom delu Evrope, rekao je danas Nikola Avram, direktor komanije Alfa hotel menadžment koja će upravljati ovim kompleksom.

On je nakon potpisivanja ugovora o investiciji u ovaj turističko-banjski kompleks vredan 90 miliona evra objasnio da će u narednih 20 godina kompanija Meriot dati franšizu Milenijum rizortsu kako bi svi sadržaji i kvalitet usluge bili po visokim standradima tog najvećeg u svetu hotelijerskog koncerna.

„Prva faza izgradnje treba da bude gotova do aprila ili maja 2023. godine i obuhvata hotel ‘Vestin Vranjska Banja’ koji će biti najbolji hotel u Srbjii, a uz njega će biti razvijen i Sofka medikal centar koji će biti potpuno nov produkt na srpskom tržištvu rađen po uzoru na Austriju, Nemačku i severnu Italiju“, rekao je Avram.

Dodao je da će u drugoj fazi biti izgrađen ‘Kralj Petar Prvi autograf kolekšn’ sa pet zvezdica sa takođe potpuno novim uslugama kakvih u našoj zemlji nema van Beograda.

Avram je objasnio da će u trećoj fazi izgradnje biti napravljeni spa apartmani na 10.000 kvadratnih metara, i četvrta faza koja treba da bude završene 2026. godine su spa bungalovi, kakvih nema u ovom delu Evrope.

„Mi smo već počeli s pripremnim radovima za izgradnju hotela „Vestin“ koji će imati više od 40.000 kvadrata, ukupno 190 spoba i apartmana, od čega 20 spa apartmana iz kojih idete direktno u privatni bazen“, objasnio je Avram.

U sklopu hotela nalaziće se kongresni centar na 1.500 kvadrata, jedan do najvećih u ovom delu Evrope.

„Spa centar hotela ‘Vestin’ je na dva nivoa ukupne površine 4.000 kvadrata i imaće jedini u Srbiji lejdi spa, odnosno poseban spa samo za dame. Imaćemo četiri restorana, pet barova, dečji klub na 150 kvadratnih metara i fitnes centar na 300 kvadratnih metara koji će se raditi zajedno sa ‘Tehnodžimom’, i biće jedan od najboljih i najmoderniji u ovom delu Evrope“, rekao je Avram.

Dodao je da će najmanje sobe hotela „Vestin“ imati 40 kvadratnih metara, dok će najveći po površini biti dva predsednička apartmena čija površina će biti po 275 metara kvadratnih.

„Drugi deo prve faze je Sofka medikal centar. Nalaziće se u zgradi iz 1935. godine, imaće 6.500 kvadrata, a u ponudi će biti vel bin menadžment, help menadžment, imjun menadžment, sa lekarima, jedini koncept koji za sada ne postoji u Srbiji i gde očekujemo najviše domaćih i gostiju iz regiona „, naveo je Avram.

Dodao je da će u sklopu Spa medikal centra biti i čajni restoran sa čajevima iz Japana, Kine i cele Evope.

Druga faza izgradnje obuhvata izgradnju Hotela „Kralj Petar Prvi autoigraf kolekšn“ koji će imati dva dela, stari u zgradi iz 1888. godine i noci dograđeni deo.

„Tu ćemo imati 100 soba i apartmana na ukupno 6.000 kvadratnih metara, od čega će 2.000 kvadrata biti spa centar, i biće povezan fizički ca hotelom ‘Vestin’ i Sofkom, s tim da će ‘Vestin’ biti prilagođen porodičnom odmoru, a ‘Kralj Petar Prvi“ starijoj klijenteli“, napomenuo je Avram.

Treća faza izgradnje kompleksa Vranjske Banje podrazumeva spa apartmane koji će služiti da povećaju broj gositju u ovom banjsko-turuističkom centru, jer će prema investicionom planu banjski sadržaja biti na preko 10.000 kvadratnih metara.

„Najzanimljiviji deo Vranjske banje su spa bungalovi koji će se graditi u poslednjoj fazi. Nalaziće se u šumi, imaće površinu od 50 do 70 kvadratnih metara, a u krugu od 45 metara oko svakog od njih neće biti drugih gostiju, jer nam je želja da dočaramo kako se nakad živelo s prirodom“, rekao je Avram.

Dodao je da će se do bungalova, koji će biti u šumi na većoj nadmorskoj visini, stizati električnim vozilima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.