U trendu

U Vrnjačkoj Banji se renoviraju zapušteni hoteli

Nekoliko hotela koji su bili u državnom vlasništvu, a poslednjih godina potpuno zapušteni, dobili su nove vlasnike, a predsednik opštine Boban Đurović rekao je danas da je privlačenju investitora doprinela konstantna promocija ovog turističkog mesta, ali i maksimalna posvećenost lokalne samouprave svima koji bi da ulažu u Banju.

Poslednjih par meseci, Vrnjačka Banja je postala pravo gradilište, jer se čak četiri hotela u potpunosti renoviraju.

Najveće gradilište je na nekadašnjem hotelu „Slavija“, koji ima plan da postane „resort“, a renoviraju se i „Park“ u centru Banje, kao i „Slatina“ u blizini parka „Jezero“.

„Poslednjih par meseci se renoviraju četiri hotela, a plan je da svi budu završeni 2017. godine. Mnogi od njih su sa visokim kategorijama, a to je upravo onaj sadržaj koji je bio potreban Vrnjačkoj Banji zbog zimske sezone. Svi turisti danas traže velnes i spa centre, ali i zatvorene bazene“, rekao je Đurović.

Prema njegovim rečima, pregovori su doveli do toga da će se u centru Vrnjačke Banje, na veoma atraktivnoj lokaciji, sagraditi i terma, koja će po svojim karakteristikama biti veoma atraktivna i privlačna turistima.

„Očekujemo da će radovi krenuti u 2017. godini, i biti završeni prema planiranoj dinamici. Tako ćemo dobiti sadržaj za turiste, koji u Srbiji ne postoji, i zbog čega je preko 300.000 turista iz Srbije primorano da ide u slovenačke banje, jer mi to nemamo“, kaže predsednik opštine Vrnjačka Banja.

Najpoznatija srpska banja ide ka jednom cilju, a to je da se ostvari milion noćenja godišnje. Direktan prihod od turizma u budžet bio bi jedan milion, a indirektan tri do četiri miliona evra.

Izgradnja Nacionalnog vaterpolo centra trebala bi da utiče na povećan broj gostiju u Vrnjačkoj Banji.

Država je Vrnjačkoj Banji dala bazene koji su korišćeni u Kombank areni na Evropskom prvenstvu u vaterpolu, čija je vrednost 1,25 miliona evra.

Opština Vrnjačka Banja u dve faze, uložiće 344 miliona dinara, i otvoriti oko 70 radnih mesta u ovim objektima, a u planu je i izgradnja akva parka.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar