U trendu

Uber podneo tužbu protiv novih taksi propisa

Uber je pokrenuo sudski postupak protiv novih propisa za taksi vozače u Londonu, zbog mogućeg uvođenja ispita iz engleskog jezika za hiljade njegovih vozača, saopštila je ta kompanija koja putem android aplikacije nudi usluge taksi prevoza.

Potez Ubera dolazi uoči mera regionalnih saobraćajnih vlasti, London Prevoza (TFL), koje treba da stupe na snagu 1. oktobra, a kojima će se pooštritii regulativa u oblasti iznajmljivanja privatnih vozila u britanskoj prestonici, prenosi agencija Frans pres.

Uber je prvobitno podržao najavljene izmene, ali se sada usprotivio pošto su isplivali dodatni detalji novih mera.

„Ovaj sudski postupak je poslednje pribežište. Posebno smo razočarani što su, nakon dugog procesa konsultacija sa London Prevozom (TFL), ciljevi promenjeni u poslednjem minutu i sada se uvode novi propisi koji će biti loši kako za vozače tako i za tehnološke kompanije poput Ubera“, izjavio je generalni menadžer Ubera u Londonu, Tom Elvidž.

Uprkos tome što je suočen sa brojnim regulatornim izazovima u velikom broju zemalja, Uber je do sada uspeo da proširi poslovanje na preko 50 država sveta, a njegova vrednost se procenjuje na 68 milijardi dolara.

Uber ima preko 30.000 vozača u Londonu, a procenjuje se da će na hiljade njih biti pogođeno novim izmenama.

Prema novim propisima, svi privatni vozači koji nisu iz većinskog engleskog govornog područja će morati da dokažu svoje poznavanje jezika, dok će kompanije za iznajmljivanje privatnih vozila morati da otvore operativni centar u Londonu, koji će putnici moći da okrenu za vreme vožnje.

Uberov centar za podršku klijentima je trenutno stacioniran u Irskoj i protivi se premeštanju svog poslovanja u London.

Ostali propisi kojima se Uber protivi su povezani sa polisama osiguranja za vozače i uslovom da kompanija obavesti TFL o svakoj predstojećoj promeni u svojoj aplikaciji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar