U trendu

UBS: Nacionalno takmičenje Evropskog kviza novca za ucenike od 13 do 15 godina

BEOGRAD – U trenutku kada rastu troškovi života, ubrzava se digitalna ekonomija, pojavljuju se kripto valute, a veština upravljanja novcem postaje sve značajnija, za građane, ali i za finansijski sektor, državnu upravu i celokupnu nacionalnu ekonomiju, saopštilo je danas Udruženje banaka Srbije povodom obležavanja Evropske nedelje novca od 20. do 26. marta.

UBS navodi da zajedno sa svim bankama koje posluju u našoj zemlji obeležava Evropsku nedelju novca.

U okviru Evropske nedelje novca biće danas organizovano i nacionalno takmičenje Evropskog kviza novca, namenjeno učenicima od 13 do 15 godina.

Najbolje u ovom kvizu čeka put u Brisel i učešće na evropskom finalu 15. i 16. maja.

Evropska nedelja novca biće zatvorena radionicom u Udruženju banaka Srbije koja je namenjena studentima, uz učešće Udruženja studenata sa hendikepom i studenata Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Udruženje banaka navodi da se pridružuje evropskoj inicijativi Nedelje novca, koju je i samo pokrenulo 2015. godine zajedno sa Evropskom bankarskom federacijom i 30 nacionalnih udruženja banaka, organizujući brojne aktivnosti koje podižu finansijsku pismenost građana i pomažu im da bolje razumeju novac, pojmove u vezi sa njim i sopstvene finansijske potrebe i interese.

Organizovane su brojne radionice, predavanja, okrugli stolovi, posete finansijskim institucijama, aktivnosti na društvenim mrežama koje imaju za cilj jačanje finansijske održivosti i stvaranje novih veština kod korisnika finansijskih usluga.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.