Udruženje: Sutra sastanak sa Zaštitinikom građana

BEOGRAD – Udruženje radnika na internetu saopštilo je večeras da će se sutra sastati sa Zaštitnikom građana Zoranom Pašalićem kako bi razgovarali o njihovom problemu.

Udruženje je, kako se navodi, prošle nedelje dobilo poziv na sastanak sa Pašalićem i prihvatilo poziv na susret koji će se održati sutra u 14 časova.

U pozivu Pašalića se, kako prenose iz Udruženja, navodi da je „Zaštitnik građana je po svojoj inicijativi 15.1. pokrenuo postupak kontrole rada Ministarstva finansija – Poreske uprave, povodom saznanja da je navedeni organ uprave u prethodnom periodu građanima koji su ostvarivali prihode iz inostranstva putem pružanja online usluga dostavljao pozive da izvrše prijavu i plaćanje poreza na dohodak građana za poslednjih nekoliko godina”.

U Pašalićevom pismu se, kako dodaju, navodi da bi ‚‚predloženi sastanak poslužio za razmenu informacija o navedenom problemu, što bi doprinelo sveobuhvatnom sagledavanju kompletnog činjeničnog stanja koje se odnosi na postupanje Ministarstva finansija – Poreske uprave i planiranju daljih aktivnosti u postupku kontrole koji Zaštitnik građana sprovodi”.

Iz Udruženja poručuju da smatraju da treba iskoristiti svaku priliku, pred svakim organom, institucijom, organizacijom i čitavom javnošću, da se izloži problem desetina hiljada ljudi, uzrokovan isključivo nemarom i doskorašnjom nezainteresovanošću državnih organa za njihovo postojanje i rad.

„Pregovori sa Vladom Srbije obustavljeni su prošlog petka zbog apsolutno neprimerenog i za radnike na internetu, egzistencijalno ugrožavajućeg predloga rešenja. Ova ‘ponuda’ nas jeste razočarala s obzirom na obimnu dokumentovanu argumentaciju koju smo predstavili tokom pregovora, ali nas je i dodatno motivisala da snažnije i upornije nastavimo našu borbu“, dodaju iz Udruženja radnika na internetu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.