U trendu

Ugostitelji u obavezi da zaključe ugovor sa izvođačima

BEOGRAD – Unija poslodavca Srbije i Samostalni sindikat estradnih umetnika i izvođača Srbije, pred 61. Sabor trubača u Guči, podsetili su danas da su svi poslodavci u oblasti ugostiteljstva u obavezi da zaključe ugovor sa izvođačima koji poseduju uverenje ili potvrdu izdatu od udruženja ili organizacije čija je reprezentativnost utvrđena u skladu sa Zakonom o radu i Zakonom o kulturi.

UPS i sindikat u zajedničkom saopstenju pozivaju sve izvođače i poslodavce, koji će svojim učešćem doprineti da posetioci ovogodišnjeg Sabora trubača ponesu najlepše utiske, da međusobno sarađuju, predstave sebe u najlepšem svetlu i dosledno poštuju odredbe Posebnog kolektivnog ugovora o radnom angažovanju estradno- muzičkih umetnika i izvođača u ugostiteljstvu.

Takođe, čestitaju organizatoru, opštini Lučani, na čuvanju tradicije duge 60 godina.

Guča, Dragačevo i Srbija su već niz decenija prepoznate kao jedinstveno mesto održavanja najvećeg festivala u svetu koji neguje tradicionalne vrednosti – muziku, pesme, igru, nošnju i iznad svega zvuk trube koja na najbolji način izražava duh našeg naroda, navedeno je u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.