U trendu

Ugovore o sufinansiranju projekata za regionalni razvoj dobile 23 lokalne samouprave

Predstavnici 23 lokalne samouprave u Srbiji dobili su danas ugovore o sufinansiranju projekata za izradu strateških dokumenata regionalnog razvoja, u vrednosti od 58,8 miliona dinara.Ugovore je gradonačelnicima i predsednicima opština u Vladi Srbije uručio ministar bez portfelja zadužen za ravnomerni regionalni razvoj Edin Đerlek.

Đerlek je istakao je da je za Program podsticanja regionalnog rasta u Srbiji za 2023. godinu, Vlada Srbije do sada izdvojila blizu 299 miliona dinara, kako bi pospešila ravnomerni rast i razvoj zemlje, saopštilo je ministrastvo.

Najviše novca, 240 miliona dinara, kako je istakao, „izdvojeno je za razvojne, infrastrukturne saobraćajne i komunalne projekte, ali i projekte u oblasti kulture, preduzetništva i socijalne infrastrukture“.

Đerlek je kazao da je u poslednjoj deceniji u regionalni razvoj Srbije izdvojeno „više od 3.000 milijardi dinara, čime je zaustavljen trend rasta dispariteta između regiona“.

On je najavio dalja ulaganja u strateške projekte koji će omogućiti stabilan razvoj zemlje u narednom periodu.

Đerlek je naveo da će za projekte izrade strateških dokumenata, putem konkursa, biti dodeljeno još 26 miliona dinara i pozvao gradove i opštine u Srbiji da konkurišu sa svojim projektima.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar