U trendu

Ugovori za 110 nezaposlenih Užičana

UŽICE – Nacionalna služba za zapošljavanje (NSZ) i Grad Užice dodelili su danas ugovore za 110 nezaposlenih Užičana, navodi se na sajtu grada.

Neki od njih će dobiti subvencije za samozapošljavanje, drugi angažman na javnim radovima, nekima će sredstva omogućiti stručnu praksu, a deo novca biće izdvojen za subvencije poslodavcima za nova radna mesta.

Grad Užice je za realizaciju programa i mera Akcionim planom za zapošljavanje izdvojio 11 miliona dinara, NSZ je obezbedila oko 7,4 miliona, a Gradska opština Sevojno izdvojila je 900.000 dinara.

Direktor NSZ Zoran Martinović je prilikom dodele ugovora naveo da Užice svake godine izdvaja između 15 i 20 miliona dinara za programe finansiranja Lokalnog akcionog plana zapošljavanja.

Kako je rekao, NSZ je do sada u filijalu Užice plasirala oko 67 miliona dinara, čime je omogućeno da se u programe zapošljavanja i obuke koje podstiču zapošljavanje uključi blizu 350 lica.

Gradonačelnik Tihomir Petković kazao je da je program zapošljavanja usmeren na one kategorije koje teže dolaze do posla poput mladih do 30 godina, starijih od 50 godina, viškova zaposlenih, niskokvalifikovanih lica, osoba sa invaliditetom.

Ove godine Grad Užice i NSZ izdvojili su 18,4 miliona dinara za te namene, a u prethodne četiri godine kroz saradnju sa NSZ 532 Užičana dobilo je šansu da radi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar