U trendu

Uhapšena dva lica iz Smedereva zbog više krivičnih dela

SMEDEREVO – U zajedničkoj akciji inspektora Poreske policije, Tržišne inspekcije i Ministarstva unutrašnjih poslova, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Smederevu, lišena su slobode dva lica iz Smedereva, zbog sumnje da su u periodu od 12.02.2019. do 16.12.2022. godine, izvršili krivična dela poreske prevare i poresku utaju, čime je oštećen budžet Republike Srbije u iznosu od preko 27,8 miliona dinara, kao i krivična dela nedozvoljene trgovine i neovlašćene upotrebe tuđeg poslovnog imena i druge posebne oznake roba i usluga, saopšteno je iz Poreske uprave.

Osumnjičeni su u navedenom periodu, vršili promet krivotvorene obuće zaštićenih robnih marki oglašavanjem preko interneta i izbegli plaćanje PDV-a u iznosu od preko 10,3 miliona dinara i poreza na druge prihode u iznosu od preko 17,5 miliona dinara. Oni su stekli imovinsku korist prodajom robe u vrednosti od preko 73,4 miliona dinara.

Osumnjičenima je određena mera zadržavanja do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom javnom tužilaštvu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.