U trendu

Unapređenje saradnje Pokrajinske Vlade i NALED-a

NOVI SAD – Predsednik vojvođanske vlade Igor Mirović razgovarao je danas sa izvršnom direktorkom Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED) Violetom Jovanović i predsednikom Izvršnog odbora Dejanom Đokićem o dosadašnjoj saradnji i njenom unapređenju u narednom periodu, saopštila je Pokrajinska vlada.

Kako se navodi u saopštenju, sagovornici su se saglasili kako su u protekle četiri godine načinjeni značajni koraci u podizanju kapaciteta lokalnih samouprava, pojednostavljenju procedura i podršci privredi i ženskom preduzetništvu.

Ocenjujući dosadašnju saradnju kao veoma dobru, Mirović je istakao da će Pokrajinska vlada i NALED nastaviti da rade na daljem podsticanju bržeg napretka gradova i opština u Vojvodini.

Kao primer uspešne saradnje, on je naveo staparski ćilim, koji je danas postao prepoznatljiv, te dodao da je u budućnosti neophodno podsticati razvoj konkretnih proizvoda od kojih se mogu kreirati brendovi.

Jovanovićeva je predložila da neki od projekata saradnje u narednom periodu budu smanjenje sive ekonomije putem registracije sezonskih radnika u oblastima poput građevinarstva i turizma, kao i digitalna registracija poljoprivrednih domaćinstava.

Ona je izrazila očekivanje da će vojvođanske opštine biti prve u Srbiji u kojima će se realizovati ove reforme, navodi se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.