U trendu

Uprava Fijata sutra podnosi Predlog za mirno resavanje spora

BEOGRAD – Menadžment Fijata zakazao je sastanak 2. septembra u Republičkoj agenciji za mirno rešavanje radnih sporova povodom štrajka dela zaposlenih u Fijat Plastiku, saopštilo je danas Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Očekuje se da će menadžment Fijata sutra podneti formalni Predlog za mirno rešavanje radnog spora, a sve u skladu sa Zakonom o mirnom rešavanju sporova, nakon čega će započeti pregovori sa štrajkačkim odborom pred miriteljem Agencije.

Na taj način, menadžment je ispunio dogovor sa ministarkom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darijom Kisić Tepavčević da će pokrenuti postupak pred Agencijom, a sve u skladu sa nastojanjem ministarke da kroz formalni postupak pomogne zaposlenima da dođu do rešenja koje je prihvatljivo za sve strane u sporu.

Strane u sporu nakon toga imaju mogućnost pronalaženja obostrano prihvatljivog rešenja u roku od 30 dana i postizanja preporuke o rešenju spora potpisivanje formalnog Sporazuma o načinu rešenja spora, navedeno je u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.