U trendu

Uprkos pandemiji, Vojvodina izvezla za 12,4 milijardi evra

NOVI SAD – Uprkos pandemiji, izvoz iz Vojvodine je prošle godine pao za svega jedan odsto, a svi drugi pkazatelji su pozitivni, rekao je danas predsednik Privredne komore Vojvodine (PKV) Boško Vučurević.

„Podaci pokazuju da je ukupna vrednost spoljnotrgovinske razmene pokrajine za 2020. godinu 12, 4 milijardi evra. Pokrivrenost uvoza izvozom povećana je i iznosi 95, 6 procenata“, rekao je Vučurević.

On je, na konferenciji „Vojvodina u 2021“ rekao i da je industrijska proizvodnja u Vojvodini 2020. godine u odnosu na 2019. porasla za tri procenta.

Vučurević je naročito naglasio rast u oblasti poljoprivrede, ocenivši da je ta grana privrede iznela posledice pandemije.

Takođe, rekao je i da je godina za nama pokazala da je uloga PKV-a bila naročito značajna.

„Tokom 2020. godine Privredna komora Vojvodine prilagodila je poslovanje situaciji, i organizovala preko 50 onlajn konferencija tokom kojih smo razmenili iskustva sa kolegama širom sveta“, dodao je Vučurević.

Treću konferenciju „Vojvodina u 2021“ organizovala je kompanije „Color Media Communication“, pod pokroviteljstvom Pokrajinske vlade.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.