U trendu

Uputstvo za prijavljivanje za 100 evra na portalu Trezora

BEOGRAD – Ministarstvo finansija pokrenulo je kampanju „Da klikneš od sreće“ pod sloganom „I ja 100 dobijam isto“, namenjenu informisanju mladih koji imaju pravo na pomoć države u iznosu od 100 evra, koja treba da ih uputi u način ostvarivanja tog prava.

„U cilju kontinuirane podrške stanovništvu usled pandemije kovida 19, Vlada Republike Srbije omogućava sviim državljanima Srbije od navršenih 16 do navršenih 29 godina koji imaju prebivalište na teritoriji Srbije i važeću ličnu kartu, da u februaru dobiju jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od 100 evra, odnosno 11.758,56 dinara“, navodi se u saopštenju Ministarstva finansija.

Podseća se da je danas stupio na snagu Zakon o privremenom registru državljana Srbije starosti od 16 do 29 godina kojima se uplaćuje novčana pomoć radi ublažavcanja posledica pandemije kovida-19.

„To znači da svi državljani Srbije koji su do današnjeg dana napunili 16 godina imaju pravo na ovu novčanu pomoć, odnosno svi koji pune 30 godina od sutrašnjeg dana, 14. januara, pa do kraja godine“, navelo je Ministarstvo.

Podseća se da će prijavljivanje za novčanu pomoć trajati od 15. do 30. januara na portalu Uprave za trezor, na adresi idp.trezor.gov.rs.

„Nakon unošenja ličnih podataka (JMBG, broj lične katre i ime banke) biće zavedena prijava čiji će status moći da se proveri na navedenom portalu. Ukoliko državljanin nema račun u banci, potrebno je samo da izabere banku u kojoj će mu automatski biti otvoren namenski račun. Nakon obrade prijave, prijavljeni državaljnin će iznos novčane pomoći moći da podigne sa svog ili namenskog računa“, precizira se u saopštenju Ministarstva.

Ističe se da se primaocima novčane socijalne pomoći i licima u zavodima za izvršenje krivičnih sankcija novčana pomocu uplaćuje bez podnošenja prijave.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar