U trendu

URA traži referendum u vezi sa eksploatacijom nafte u CG

PODGORICA – Crnogorski građanski pokret URA, CIVIS i poslanički klub „Crno na belo“ pokrenuće inicijativu za raspisivanje referenduma u vezi sa eksploatacijom nafte u Crnoj Gori.

„URA je deo porodice Zelenih Evrope i kao takva zalaže se za ekološku Crnu Goru, kao što i stoji u Ustavu. Podrazumeva se da ne možemo podržati nijedan projekat koji će ugroziti prirodu, održivi razvoj životnu sredinu i ekološku Crnu Goru“, rekao je danas Miloš Konatar, poslanik u skupštini i šef poslaničkog kluba „Crno na belo“.

On je, na konferenciji za medije povodom istraživanja nafte u crnogorskom podmorju, naveo da je u nadležnosti Skupštine Crne Gore da raspiše referendum, za šta je potrebno da inicijativu podnese najmanje 25 poslanika, predsednik Crne Gore ili najmanje 10 odsto građana koji imaju biračko pravo, prenosi portal CdM.me.

“Podnećemo i formalan predlog svim poslanicima da podrže raspisivanje referenduma, ali i Vladi Crne Gore. Obaveštavamo javnost da ćemo ubrzo krenuti u akciju skupljanja potpisa“, kazao je Konatar i pozvao sve ekološke aktiviste, udruženja građana i organizacije koje se bave zaštitom životne sredine da učestvuju u akciji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.