U trendu

Uruceni ugovori za nezaposlene u Gornjem Milanovcu

GORNJI MILANOVAC – Ugovore o stručnom osposobljavanju i o dodeli subvencija za samozapošljavanje nezaposlenima je uručio danas predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević.

Kako se navodi na zvaničnom opštinskom sajtu na osnovu javnog poziva za realizaciju programa stručne prakse u 2021. godini, 21 nezaposleni dobio je priliku za stručno osposobljavanje kod poslodavaca koji su se javili na ovaj poziv.
Na osnovu drugog poziva nezaposlenima za dodelu subvencije za samozapošljavanje u 2021. godini, pravo na ovu vrstu subvencija ostvarilo je 35 nezaposlenih osoba.
Uručujući im ugovore predsednik opštine Dejan Kovačević je istakao da su ugovore potpisali mladi ljudi koji su dobili priliku da se dokažu u uspešnim milanovačkim preduzećima i kod poslodavaca iz javnog sektora.
“ Bilo je i dosta zahteva za otvaranje preduzetničkih radnji a oni su se odnosili na usluge čišćenja i održavanja poslovnih objekata, proizvodnju nakita, izradu predmeta od inoksa, te kozmetičarske i frizerske usluge“, rekao je on.
Istakao je da je Gornji Milanovac opština u Moravičkom okrugu sa najmanjim brojem nezaposlenih, da ima oko 13.000 stanovnika koji su u radnom odnosu, kao i da je prosečna plata za decembar bila veća od 62.000 dinara.
Kovačević je naveo da je ova opština za realizaciju mera aktivne politike zapošljavanja odvojila više od 16 miliona dinara.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar