U trendu

Uskoro rekonstrukcija banje “Palanački kiseljak”

SMEDEREVSKA PALANKA- Predsednik Opštine Smederevska Palanka Nikola Vučen, najavio je rekonstrukciju banje na Palanačkom kiseljaku i najavio izgradnju novog objekta u sklopu Opšte bolnice „Stefan Visoki“.

Vučen je gostujući u jutarnjem programu TV Jasenica govorio o planiranoj adaptaciji banje na Palanačkom kiseljaku i istakao da će u dogovoru sa Kancelarijom za javna ulaganja i banja Palanački kiseljak ući u program rekonstrukcije bolnice, objavljeno je na sajtu Opštine Smederevska Palanka.

„Prva faza podrazumeva obnovu fasade koja je u završnoj fazi, dok će u sklopu druge i treće faze biti izgrađen novi objekat u sklopu bolnice, kompletna rekonstrukcija unutrašnjosti zdravstvenog objekta, a planirana i adaptacija banje na Palanačkom kiseljaku“, ukazao je Vučen, navedeno je na sajtu.

Palančani mogu da očekuju potpuno obnovljenu banju kojoj će biti vraćen sjaj koji je nekada imala, poručio je on.

Banja na Palanačkom kiseljaku je bogata izvorima termo-mineralne vode sa izuzetnim lekovitim svojstvima koju u terapeutske svrhe koristi Služba fizikalne medicine Opšte bolnice „Stefan Visoki“.

Blagodeti Kiseljka otkrili su stari Rimljani, a tom prostoru neophodna je kompletna sanacija, koja će, prema rečima Vučena, početi ubrzo.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.