U trendu

Uspešan nastup srpskih firmi na sajmu privrede u Splitu

BEOGRAD – Kompanije Splitsko-dalmatinske županije veoma su zainteresovane za saradnju sa privrednicima iz Srbije, o čemu svedoči veliki broj sastanaka i posećenost štanda Privredne komore Srbije na 23. međunarodnom sajmu privrede SASO u Splitu.

PKS je prvi put organizovala učešće domaćih firmi na sajmu SASO, i to kompanija iz sektora mašinske, građevinske, metalske i industrije nameštaja, navodi se u saopštenju PKS.

Nakon otvaranja sajma, štand PKS posetili su ministarka poljoprivrede Hrvatske Marija Vučković, potpredsednica Hrvatske gospodarske komore Mirjana Čagalj i direktorka županijske komore Split Vesna Fridl sa saradnicima.

U razgovoru sa srpskim kompanijama, izlagačima na nacionalnom štandu, Čagalj je ukazala na kvalitet njihovih proizvoda i naglasila da je upoznata sa stručnim kadrom koji je učestvovao u izgradnji određenih objekata u Istri.

Kompanije iz Splitsko-dalmatinske županije, kao i ostalih primorskih županija, veoma su zainteresovane za saradnju sa srpskim privrednicima, a posebno je velika zainteresovanost za izvođenje sezonskih radova u građevinarstvu.

Svoju ponudu od 23. do 26. oktobra predstavljaju sledeće domaće kompanije: Mašino plus iz Kikinde, Građevinar iz Ivanjice, RAM International iz Beograda, Sćlafaria iz Beograda, Fabrika bakarnih cevi iz Majdanpeka i Animo iz Valjeva.

Sajam SASO organizuje se nakon turističke sezone kada se prave planovi za rekonstrukciju i izgradnju novih objekata u turizmu. Sajam je ove godine okupio 20 odsto više izlagača nego prethodne.

Deo privrednika iz Srbije zainteresovan je za nastup na sajmu GAST, koji se održava poslednjeg vikenda u februaru, a okuplja proizvođač hrane i pića, opreme za ugostiteljstvo i za opremanje hotela i turističkih objekata, zaključuje se u saopštenju PKS.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.