U trendu

Usvojen budžet Čajetine u iznosi oko 3,7 milijardi dinara

Odbornici Skupštine opštine Čajetina usvojili su danas opštinski budžet za 2023. godinu u iznosu od 3,67 milijardi dinara.“Budžet je razvojni jer je 65 odsto izdataka predviđeno za investicije, a samo sedam odsto za lične dohotke. Pored ovih sredstava, veliki broj investicija biće finansiran novcem investitora, tako da očekujem da će sa tim sredstvima budžet iznositi oko pet milijardi dinara, koliki je otprilike bio i ove godine“, rekao je predsednik Skupštine opštine Čajetina Arsen Đurić.

Za izgradnju novih puteva i ulica planirano je 500 miliona dinara, kao i dodatnih 100 miliona za njihovu rekonstrukciju i održavanje.

Planirana su sredstva i za nastavak izgradnje vodovoda Sušičko vrelo, za rekonstrukciju magistralnog cevovoda od Ribnice ka Zlatiboru, kao i izgradnju sekundarnih mreža vodovoda na Zlatiboru, u Čajetini i u seoskim mesnim zajednicama.

Predvidjeno je i 90 miliona dinara za ulaganje u mlekaru i agro biznis centar u Krivoj Reci, 35 miliona za izgradnju reciklažnog dvorišta na Zlatiboru u okviru lokalnog komunalnog javnog preduzeća, kao i za ostale infrastrukturne projekte poput izgradnje sportskih terena, dečijih parkova, pešačkih staza i održavanje javne rasvete.

„Siguran sam da ćemo i u narednoj godini uspeti da realizujemo dosta značajnih i kapitalnih projekata, baš kao i ove godine, u kojoj smo uradili blizu 100 kilometara puteva i ulica na teritoriji opštine Čajetina. Pored izgradnje nove putne infrastrukture, imamo i ugovorene poslove čija realizacija nije ostvarena u toku ove i čiji završetak očekujemo u narednoj godini“, rekao je Djurić.

Na današnjoj sednici Skupštine Opštine Čajetine usvojen je Plan detaljne regulacije za Ski centar Tornik, kao i statut preduzeća Zoo higijena.

„Sada su usvojeni svi pravni akti da Zoo higijena počne da radi od 1. januara 2023. godine. U budžetu smo planirali sredstva za početak njihovog rada, a radimo na izradi projektne dokumentacije za izgradnju prihvatilišta za pse, tako da očekujem da to u punom kapacitetu profunkcioniše već do kraja godine“, rekao je Đurić.

Nova sednicia Skupštine opštine Čajetina biće 26. decembra na kojoj će odbornici usvojiti planove i programe rada opštinskih javnih preduzeća i ustanova.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar